Huurovereenkomst

Gefeliciteerd! U bent de trotste huurder van een van onze woningen!

In de huurovereenkomst staan alle afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt. Mocht u de overeenkomst kwijt zijn, en wilt u een kopie? Geen probleem, bel of mail ons dan en wij zullen u een kopie toesturen.
Bij de huurovereenkomst zaten ook de algemene voorwaarden, deze zijn onherroepelijk verbonden met de huurovereenkomst. Daarnaast heeft u ook een kopie gekregen van het besluit kleine herstellingen. In dit document staat beschreven welke herstellingen u zelf moet uitvoeren. Mocht over het onderhoud toch twijfelen, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

In uw huurovereenkomst staat ook beschreven dat onderverhuur is verboden. Dit betekent dat u de woning niet aan derden mag verhuren, en dat u de woning alleen huurt voor eigen gebruik. Dit betekent dus ook dat u de woning niet mag aanbieden als vakantiewoning, voor woningruil of verhuren voor short-stay (Airbnb, booking.com e.d.).

Voor het betalen van de huur verzoeken wij u ons te machtigen voor het automatisch incasseren van maandelijkse huur, dit is wel zo makkelijk. Maar naast de huur heeft u ook aan het begin van uw eerste huurperiode borg betaald. Zonder het betalen van de borg kunt u de woning niet huren.

Ik ga samenwonen in mijn huurwoning, wat moet ik nu doen?

Het beste kunt u dit aan ons doorgeven. Ook wanneer u tussentijds getrouwd bent moet u dit aan ons doorgeven. Wij zullen uw partner dan op de huurovereenkomst zetten, uw partner zal dan ook de verantwoordelijkheden met betrekking tot goed huurdersschap moeten dragen.

Mijn kind wil mijn huurwoning van mij huren omdat ik niet langer de woning kan bewonen, mag dat?

Als u de woning niet langer bewoont moet u uw huurovereenkomst opzeggen. U kunt het verzoek indienen of uw kind de huur mag overnemen, maar dan zullen wij kijken of dat mogelijk is of niet. U mag de woning niet zonder overleg aan uw kind overdragen.

Hoe zeg in mijn huur op?

Kijk hiervoor op onze pagina huuropzeggen.